21.12.16

Digitutor Lotta Kauvosaari

Minulle digitutor merkitsee henkilöä, jota kiinnostaa itsensä jatkuva kehittäminen ja yleensäkin ihmisten auttaminen. Digitutor kokee hallitsevansa teknisen laitteen – tässä tapauksessa iPadin – sovellusten ja eri ominaisuuksien käytön. Koska tutoreita on useita, ei yhden ihmisen tarvitse osata jokaista käytön osa-aluetta. Toki tutorointiin kuuluu myös liuta velvollisuuksia, jotka oikeastaan lukisin oikeuksiksi. Mielestäni eri tilaisuuksien osallistuminen, ajantasalla pysyminen ja ns. edelläkävijyys kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta! 

Minua kiinnosti alkujaan digitutoriksi alkaminen, koska koin olevani suhteellisen hyvä laitteen käyttämisessä ja halusin kehittyä siinä. Varsinkin lähitulevaisuudessa tällaiset tekniset taidot ovat arvostettuja ja tarpeellisia. En usko, että syihin kuuluu mitään kamalan henkilökohtaista tai syvällistä. Saahan siitä tietenkin jotain mielihyvää ja onnistumisen tunnetta, kun osaa neuvoa jotakuta.

Koen omaksi vahvuusalueekseni erilaisten esitysten tekemisen esimerkiksi Keynotessa ja Book Creatorissa sekä niiden muokkaamisen silmää miellyttäväksi. Se on mielestäni hauskaa ja teen sitä oikeastaan mielelläni. Haluaisin kehittyä erityisesti iMovie -elokuvien tuottamisessa ja muokkaamisessa sekä digitaalisessa kuvittamisessa esimerkiksi Adobe Sketch-ohjelmassa. Tällaisia taitoja aion kuitenkin kehittää vapaa-ajallani ja kokemuksen myötähän taidot kertyvät. Sama pätee sovellusten ja ohjelmien käyttöön: aluksi käyttäminen on vaikeaa ja eri toiminnot ovat vaikeasti löydettävissä. Monen kokeilun ja yrityksen jälkeen käyttö helpottuu kuitenkin suunnattomasti.
Toim. huom.
Lotta on suunnitellut sekä digitutoreiden logon että lukion vuoden 2016 sähköisen joulutervehdyksen upean talvimaiseman.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti