21.12.16

Digitutor Anu Hyttinen

Digitutor on koulussamme toimiva iPadien käyttöä opastava henkilö. Digitutorin odotetaan auttavan niin oppilaita kuin myös opettajia teknisissä ongelmissa. Digitutorointi tarjoaa monia etuja, mutta myös velvotteita. Velvoitteet voivat olla esimerkiksi ylimääräisten tehtävien tekoa taikka erilaisiin koulutuksiin osallistumista.

Itse tartuin digitutorin hommia sarvista, sillä tunnen, että iPad-osaamiseni on sangen vahvaa. Osaan kertoa vaikeitakin asioita yksinkertaisesti, niin sanotusti maalaisjärjellä. Itse olen oppinut paljon sovellusten käytöstä yksinkertaisesti kokeilemalla. Voin näin samaistua hyvin tutoroitavan asemaan ja opettaa hänelle keskeisimmät ja oppimisen kannalta oleellisimmat asiat.

Digitutorin myötä tulevat kansainväliset tapahtumat ja tehtävät kiinnostavat minua. Tiedän myös, että tällaista toimintaa arvostetaan suuresti muun muassa korkeakouluihin hakiessa. Suomi on yksi verkostoituneimmista maista. Mielestäni iPad-tutorointi on oiva keino  tuoda esille Suomen vahvuuksia maailmalla. Omat kielelliset taitoni ovat tukena kansainvälisissä hankkeissa, mitkä ovat tärkeässä osassa digitutoroinnissa ja koulussamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti