3.9.13

iPad-pajapäivä/Tiia Sivula

Tänään meillä ykkösluokkalaisilla oli ipadin käyttöön liittyvä pajapäivä. Aamun alkajaisiksi jakaannuimme kahteen ryhmään. Meidän täytyi tehdä artikkeli ilmastonmuutoksesta käyttäen erilaisia lähteitä. Tarkoituksena oli oppia hakemaan tietoa eri paikoista ja huomata luotettavat sivustot. Etsimme tietoa esimerkiksi YouTubesta, blogeista sekä Ylen sivuilta. Oli mielenkiintoista huomata, miten monesta paikasta voi löytää tietoa pelkän Wikipedian sijaan.

Seuraavaksi meidän jaettiin kolmeen ryhmään, joista jokainen meni omaan pajaansa. Ensimmäisessä pajassa opettelimme käsitekartan tekoa MindMapper-sovelluksella. Se vaikutti hyvältä ja melko nopeaoppiselta. Samassa pajassa kokeilimme myös QR-koodien tekoa ja niiden lukemista. Kävimme aina uusi koodi vihjeenämme pienen pulmaradan läpi.

Toisessa pajassa tutustuimme Keynoteen, Pagesiin sekä Evernoteen. Pages ja Evernote ovat muistiinpanotyökaluja, joilla on hyvä tehdä muistiinpanoja tunneilla. Evernotella voi myös äänittää puhetta ja opetusta, sekä niille voi helposti lisätä kuvia. Keynote on taas esitystyökalu, jolla tehdään dioja. Sekin vaikutti hyvältä ja käytännölliseltä.

Kolmannessa ja samalla viimeisessä pajassa teimme aamulla keräämistämme tiedoista Ilmastonmuutos nimisen kirjan Book Creatorilla. Kirja oli helppo toteuttaa ja sitä pystyy lukea valmiina versiona IBooksista. Lopuksi meille esiteltiin nopeasti Explain Everything -työkalu. Se vaikutti aluksi kamalan vaikealta, mutta siitä löytyi hyviäkin ominaisuuksia, kuten puheen nauhoitus esityksen tai kuvan päälle.

Päivä oli mukava sekä erilainen, ja opin paljon uutta ipadista ja sen käytöstä. Ajan myötä opin tunnistamaan itselleni sopivat työkalut muistiinpanojen tekemiseen ja muuhun opiskelukäyttöön, sillä kaikille eivät sovi samat sovellukset. Siksi tällaiset pajapäivät ovat tärkeitä, ja ne auttavat jokaista löytämään oman ja itselleen sopivan tavan opiskella ja oppia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti