20.5.13

Opiskelijan kokemuksia iPadin käytöstä/Matias Laitamaa

Onko siitä tosiaankin jo noin viisi kuukautta aikaa, kun kouluumme hankittiin hienot iPad-laitteet. Nyt voin kyllä todeta, että aika kuluu todella nopeasti ja ehkäpä siihen onkin vaikuttanut se, että olen saanut opiskella ja tehdä tehtäviä mielenkiintoisella tavalla iPadia käyttäen.

Minulle laitteesta on tullut jokapäiväinen työkalu, jota ilman tuskin tulisin enää toimeen. iPad on auki lähes jokaisella oppitunnilla ja se kulkee mukavasti mukana myös kotiin. Opin koko ajan uutta sen käytöstä. Ongelmiakin on ollut ja varmasti niitä tulee vielä lisääkin. Alussa koneen käyttöönotto tuotti ongelmia. Appseja on paljon ja kaikkien niiden ymmärtämisessä meni oma aikansa, mutta onneksi niiden käyttö on jo luontevaa. Tietysti oma aktiivisuus ja mielenkiinto oppia asioita vaikuttaa tässä niin kuin kaikessa muussakin oppimisessa. Valitettavasti käsialani on ehkä hieman huonontunut, koska kirjoitamme nykyään lähes kaiken koneella.

Olen todennut, että iPad tuo helpotusta moneen asiaan. Tehtäviä voi palauttaa opettajille ja ongelmatilanteissa kommunikointi niin opettajien kuin kavereiden kanssa on nopeaa ja helppoa. Papereiden "kuljettelu" puolin ja toisin on vähentynyt huomattavasti. Lisäksi tehtävät on helppo palauttaa vaikkapa dropboxin tai sähköpostin kautta. Henkilökohtaisella koneella on helppo tehdä tehtäviä eikä sitä tarvitse jakaa toisen oppilaan kanssa. Monet uudet asiat, kuten esimerkiksi valokuvaaminen ja elokuvien tekeminen, tuovat toivottua vaihtelua ja samalla saa kokeilla uusia asioita. Tietysti itse pitää muistaa huolehtia, että akussa on virtaa ja että näyttöäkin joskus pitää pyyhkiä.

Ajattelen, että me opiskelijat olemme kaikki erilaisia ja iPadin käyttö voi toisinaan olla kyseenalaista. Kaikkia ei tietotekniikka kiinnosta tai he voivat kokea laitteen käytön vaikeaksi. Onneksi itselläni ei ole tätä ongelmaa. Kuitenkin tulevaisuudessa tietotekniikka on läsnä elämässä ja sen kanssa on vain selvittävä. Joskus tuntuu, että pelaaminen tai muu "chattaily" ovat joillekin tärkeämpää kuin itse asiaan keskittyminen.

Kaikesta huolimatta oma koneeni kuuluu nyt arkeeni ja ilman sitä elämä tuntuisi tyhjältä. Onneksi meidän kouluun pystyttiin hankkimaan iPadit, mistä kiitos kuuluu erityisesti koulun rehtorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti