23.5.13

iPad koulussa - opiskelijan blogikirjoitus

Aaa, ei jaksaisi kirjoittaa muistiinpanoja. Ei jaksaisi millään ottaa kynää käteen ja alkaa rustaamaan tekstiä paperille. Pakko se on tehdä.. Hetkinen, missä penaali? Voi ei, se jäi kotiin, taas. Entä missä vihkoni? Jäikö sekin tosiaan kotiin?! Täytyy ottaa jonkun muun aineen vihko, minkäköhän näistä miljoonasta vihkosta ottaisin?

Ei tarvitse mennä kun muutama jakso taaksepäin niin näitä ajatuksia joutui jokainen käsittelemään jonakin tai useampanakin päivänä viikossa. Vaan ei enää. Koulumme päätti teknologisoitua ja hankki meille jokaiselle ipadin, oman ipadin. Ipadille kirjoitamme kaikki muistiinpanot ja teemme tehtäviä, jotka ipadi mahdollistaa tekemään. Ei enää ainaista vihkojen raahaamista ja riittää kun repusta löytyy kynä ja kumi jostain pikkutaskusta, varmuuden vuoksi.

Ipad on muuttanut varmasti jokaisen opiskelua monellakin tavalla. Ennen oli muistiinpanojen kirjoittaminen kovin työlästä varsinkin aloittaa, kuten myös aineiden ja muiden kirjoittaminen. Ipadilla kirjoittaminen käy napauttamalla, jos ymmärrät mitä tarkoitan ;) Ipad on helpottanut kirjoittamista ja näin koulunkäynti on muuttunut hieman helpommaksi.

Englannin kirjoitelmaa kirjoittaessa ei enää tarvitse olla kolme kiloa painavaa sanakirjaa vieressä, vaan ipadille kirjoittaessa voi nopealla sormiliikkeellä käydä safarista katsomassa että mikä se kissa olikaan englanniksi. Äidinkielen aineetkin kirjoittaa kädenkäänteessä! Ai kuinka ihanaa ja helppoa. Mutta on paljon muutakin. Esimerkiksi keynote esitykset. Enää ei juosta luokan kanssa kilpaa tvt-luokkaan, että varmasti päästään omalle tietokoneelle kun aletaan tekemään opon tunnille powerpoint esitystä, vaan kaivamme omat ipadimme esille ja menemme keynoteen ja siellä teemme ihan powerpointtia muistuttavan esitelmän. Kätevää eikö totta?

Rehellisesti täytyy kyllä myöntää, että taidan joskus harhailla vähän kouluasiaan kuulumattomilla sivustoilla, esimerkiksi facebook vetää kauheasti puoleensa. Mutta rehellisyyden nimissä voin myös sano, että kun saimma ipadit niin selailin huomattavasti enemmän facebookin etusivua kuin nykyään. Nykyisin en ipadia tunneilla käytä enää kuin koulutyöhön ja olen ylpeä tsemppauksestani. Mistä lie johtuu, olenkohan kasvanut psyykkisesti.

On ipadien tulossa muutama hunonokin puoli. Pitäisiköhän kerätä addressi, että koulu maksaa hieronnan, kun on niskat aina jumissa kun ipadia käytetään todella paljon eikä koulun tuolit ole mitkään kätevimmät tällaiseen? No ei sentään, mutta totuus se on, että hartiaseutu on paljon useammin jumissa ja kipeänä kuin ennen.

Myönnettäköön, että ipad oli koulultamme hyvä veto. Parempi kuin kainnettava tietokone. Laukkukin painaa huomattavasti vähemmän kuin silloin, jos siellä tietokonetta kannettaisiin. Jos nyt saisin päättää niin valitsisin edelleen ipadin.

Rakkain terveisin Niskanen Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti