20.3.14

ITronic-koulutus Seinäjoella: Koko ajan oppii lisää ja uutta

Ylitornion lukion iskuryhmä oli jälleen iTronic-koulutuksessa, tällä kertaa Seinäjoella. Kuulijoita oli yli 70 henkeä. Aamupäivän saimme olla oppimassa muun muassa IMovien, Socrativen ja Wikikirjan käytöstä. Iltapäivällä olimme opettamassa ja kertomassa, miten koulussamme käytetään iPadeja opiskelussa. Mukana kouluttamassa olivat Sari Lantto ja Mirjami Hyttinen sekä iPad-tutorit Juho Savikuja ja Lauri Lassheikki. 

Kerro jokin matkaan liittyvä mukava asia tai tilanne:

Juho: Mukavinta matkassa oli arjesta irrottautuminen ja uusien asioiden oppiminen. Opin paljon uutta muun muassa iMoviesta. Itse lähtisin käymään tilaisuuden tullen vaikka kolmannenkin reissun – sen verran hyvin näillä reissuilla viihtyy.

Lauri: Matkan kohokohtahan on aina aamupala ja majoitus sekä itse matka. Reissun päällä opin paljon uutta iMoviesta sekä muista ohjelmista. Tapahtuma oli opintorikas niin matkailun, oppimisen kuin myös opettamisen muodossa.

Sari: Tämän päivän koulutustilaisuus poikkeisi Vaasan esittelytilaisuudesta siten, että saimme aamupäivällä itsekin mahdollisuuden osallistua APD Timo Kainulaisen (Apple Professional Develop Trainer) vetämään koulutukseen. Opin uutta iMovie-ohjelmasta ja myös Socrativen käyttöön sain lisävinkkejä. Oli hienoa nähdä, miten selkeästi henkilö, joka oikeasti osaa asiansa, pystyy lyhessäkin opetustuokiossa kertomaan jostain appsista kaiken oleellisen. Itseoppineena appsien käyttäjänä joudun edelleen kokeilemaan, yrittämään ja erehtymään, jos alan selittää appsin toimintaa muille. 

Mirjami: Minäkin opin aika monta uutta asiaa tällä matkalla: Erityisesti mieleeni jäi äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan ja opettajainkouluttajan Timo Kainulaisen ajatukset siitä, miten iPad mahdollistaa erilaisten oppimistyylien mukaisen opiskelun ja ilmiöpohjaisen oppimisen. Muoto ei säätele oppimista vaan sisältö. Hän opetti myös havainnollisesti, miten voi tehdä wikikirjan ja miten voi etsiä googlesta vapaasti käytettäviä kuvia. Operight ja copyright ovat tärkeitä sivustoja opiskella. Opin myös, että haastattelua tehdessä haastattelijan ja haastateltavan on oltava yhtä kaukana mikistä.

Miltä tuntui olla esittelemässä Ipadin käyttöä opetuksessa?

Juho: IPadin esitteleminen oli kaiken kaikkiaan aivan mukava kokemus. Esityksen alussa jännitti hieman, koska yleisöä oli todella paljon ainakin edelliseen reissuun verrattuna. Loppua kohden esiintyminen alkoi kuitenkin luonnistua paremmin, koska yleisö oli todella rento. Itse esitys meni pienestä alkujännityksestä huolimatta alusta loppuun erittäin mallikkaasti, vaikka törmäsin muutamiin pieniin teknisiin ongelmiin esityksen loppupuolella.

Lauri: Ipadin käytännön esitteyly on itse asiassa todella mukavaa ja siinä oppii paljon lisää itsekin. Opettaminen tai esitteleminen ei ole mikään mailman jännittävin kokemus, mutta siinä tutustuu uusiin ihmisiin, sovelluksiin ja käyttömahdollisuuksiin. Näiden reissujen aikana esittely ja oppiminen on avartanut katseita paljon enemmän siitä mitä aluksi olin mieltä IPadista opiskelussa. Reissun päällä on huomattu, että sovelluksissa olisi vielä parantamisen varaa mutta mikään metodi opetuksessa ei koskaan ole täydellinen.

Sari: Yleisöstä saatu palaute oli jälleen positiivista. Kaipa tällaisten tavallisten opettajien ja tavallisten (vaikkakin erityisen fiksujen) opiskelijoiden kokemukset ja käytännön esimerkit ovat juuri sitä, mitä toiset opettajat kokevat hyödylliseksi. Seuraavaksi tuli kutsu tulla esittelemään toimintaamme Turkuun ja Kuusamoon. Juuri nyt matkustaminen ei juuri houkuttele, mutta katsotaan, miltä ensi viikolla tuntuu.

Mirjami: Saimme myös itse kertoa omasta pedagogiikastamme, ITunesU:n, Showbien, Book Creatorin ja Notabilityn käytöstä. Esitys meni hyvin ja ihmiset olivat kiinnostuneita. Tuntui tosi mukavalta huomata, miten pitkälle olemme päässeet tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisessä opetuksessa. Olin ylpeä myös tvt-tutoreistamme, jotka kertoivat kokemuksiaan ja mielipiteitään niin vapaasti ja näyttivät eri ohjelmien käyttöä asiantuntevasti. Olin myös iloinen kakkosten tekemästä luovasti tehdystä tyylikausikirjasta, jota Lauri esitteli.
 
Kiitos opiskelijoille tekemästänne työstä! Edustatte mahtavasti kouluamme! Kiitos iTronicille kutsusta! Näillä reissuilla oppii itsekin koko ajan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti