24.2.14

Vaasassa kokemuksista kertomassa/Seija Holster

Tässä koulun verkkolehdessä julkaistu juttu Vaasan koulutuspäivästä 20.2.2014:

"Rehtori Sari Lantto, opo Seija Holster sekä tvt-tutorit Lauri Lassheikki ja Juho Savikuja osallistuivat iTronic Education koulutukseen Vaasassa, jossa he esittelivät, miten iPadeja hyödynnetään opiskelussa ja opetuksessa Ylitornion lukiossa. Ohessa tuoreet matkaterveiset Vaasasta.

Starttasimme matkaan keskiviikkona kello 14. Sää oli aurinkoinen ja niin oli mielikin Suomen hyvän hiihtomenestyksen takia. Matkalla iPad oli verratonta matkaseuraa: kuka katsoi urheilua, kuka pelasi, kuka teki töitä. Menomatkalla vatsa päätettiin täyttää Kemissä, koulusihteeri Päivin suosittamassa paikassa. Hyvää oli.

Junamatkat sujuivat hyvin, mutta vaihtoja oli monta. Seinäjoen asemalla olimme kai jo väsyneitä, koska olimme nukkua onnemme ohi ja jäädä junasta... Matkat hyödynnettiin töitä tehden ja seuraavan päivän esityksiin valmistautuen. Hieman jännitti, osaammeko vastata yleisön odotuksiin. Jännitystä lisäsi vielä, kun näimme, että yleisön odotuksia meilattiin illan aikana emmekä saaneet kyseistä viestiä avattua.

Hotellille saavuttiin nukkumaanmenoaikaan. Niinpä suihkuun ja pää tyynyyn. Aamupalan jälkeen suuntana oli Vaasan yliopisto. Ensimmäinen esitys oli ruotsinkielinen - onneksi on Sari, jolla on hallinnassa sekä toinen kotimainen että asiasisältö. Yleisö oli mukavasti mukana ja kysymyksiä esitettiin. Toinen esitys oli jo sitten suomeksi ja esittäjiäkään ei enää jännittänyt.

Mitä sitten esityksessämme kerroimme muuta kuin ketä olemme, mistä tulemme ja miksi olemme päätyneet valitsemaan iPadin? Kerroimme siitä, mitä teemme, miten opetusta ja opiskelua toteutamme. Esittelyssä olivat lähinnä iTunes U, Pages, Showbie, Notability, Explain Everything, Book Creator ja miten opiskelijat ja opettajat niitä työssään käyttävät. Esittelyissä edettiin mahdollisuuksien mukaan harjoituksia tehden ja esimerkkejä näyttäen.

Loppuarviointi päivistä: antoisa, raskaskin. Palaute oli hyvää, opiskelijoiden mukana oloa kiitettiin ja aiheesta. Kuukauden lepo, sitten Seinäjoelle, Lauria ja Juhoa lainaten."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti