9.1.13

Hei, me paddaillaan!

Valmistauduimme oikeastaan koko joulukuun lopun iPadien jakamiseen opiskelijoille. Laadimme ennen lomaa käyttö- ja lainaussopimuksen, jonka lähetimme opiskelijoiden huoltajille hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi. Koska sopimus tehtiin melkoisen tiukaksi, kävimme sen tärkeimpiä kohtia läpi opiskelijoiden kanssa pienryhmissä. Samalla kerroimme hieman ennakkotietoa tulevista iPad-koulutuksista. Yritimme kaikin keinoin korostaa laitteen käyttötarkoitusta opiskeluvälineenä. Toivottavasti viesti meni perille: pelien pelaaminen, facebookkaus tai laitteen muu jatkuva asiaton käyttö oppitunneilla johtaisi laitteen käyttöoikeuden menettämiseen.

Opiskelijoiden tvt-taidoista on tehty alkukartoitus. Onpa mielenkiintoista nähdä sitten vaikkapa toukokuun lopussa, millaista kehitystä on tapahtunut! Ainakin lukion omat VOTE-hankkeen suunnitelmaan kirjatut tavoitteet tuntuvat olevan aikataulussa, mikä kai kertoo siitä, että liian suurta palaa ei ehkä sittenkään ole tullut haukattua!

Jokaisessa luokassa on nyt AppleTV eli opettajan padin kuva ja ääni saadaan jaettua videotykin kautta valkotaululle tai smartille. Nyt opiskelijatkin pääsevät peilaamaan omia tuotoksiaan koko luokalle (tai jopa naapuriluokalle,kuten kävi ennen laitteiden nimeämistä...) Vanha ATK-luokka saatiin purettua joululoman aikana. Tarvittiin vain kaksi naista, korkeat tikapuut ja black&decker, jotta saatiin vanhat keskusyksiköt, näytöt ja nettikaapelit pakattua nätisti varastoon odottamaan aikoja parempia tai ainakin siirtoa johonkin muuhun tilaan. Meillä on vielä padittomia abeja talossa, eikä ilman yhteiskäytössä olevia tietokoneita pärjätä ainakaan muutamaan kuukauteen.

Tänään aloitamme varsinaisen koulutuksen. Pidämme ykkösille ja kakkosille pajapäivän, jossa käydään läpi laitteen peruskäyttö apinaotteesta FaceTime puhelun soittamiseen, eri kirjoitus- ja esitysohjelmia sekä eri pilvipalvelimia. Toivotaan yläkerran herralta nopeita nettiyhteyksiä, opiskelijoille ja opettajille kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa! May the Force be with us...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti