3.11.15

Tiistai 3.11. Ranskaa ja liikuntaa/Soili Tolonen

Aamun ensimmäisellä tunnilla vierailin ranskan tunnilla, jossa oli 25 oppilasta, mutta silti opettaja tervehti heistä jokaista nimeltä! Tunnilla valmistauduttiin tulevaan kokeeseen: opettaja luki tekstin ranskaksi, opiskelijat kirjoittivat kuulemansa. Osa teki kirjoituksen iPadilla, osa paperille. Opiskelijoilla oli moniste, johon he keräsivät laatikoihin omia keskeisiä sanoja. Loput puoli tuntia jokainen harjoitteli kokeeseen omalla tavalla: äänitoimintoa (puhu valinnat) käyttämällä, Quizletilla tai paperilla ja kynällä.

Toinen tunti oli liikuntaa.  Ryhmän löytäminen vei aikaa, koska paikka oli vaihtunut. Löysin lopulta opettajan ryhmineen Doven kampukselta ja seurasin aika perinteistä liikuntatuntia (netball), lämmittely, yksi trilli ja loput ajasta peliä. Oppilaat olivat kiinnostuneita vierailijasta ja vaihdossa olevilla pelaajilla riitti kysymyksiä.

Kolmas tunti oli liikuntaa/terveystietoa. Opettaja käytti Baibord-appsia tunnin aluksi aiheen esittelyssä ja aiemman tiedon keräyksessä (liikunnan välittömät vaikutukset elimistössä). Opiskelijoilla oli iTunesU:ssa osittain täytetty dia, johon he täydensivät omat muistiinpanot. Tehtäväksi oppilaat saivat esityksen tekemisen käsitellystä aiheesta, esitysmuoto oli vapaasti valittavissa Keynote, Pages ym. Ubersense/Hudl technique- appsiin pitää tutustua. Sillä voi videoida opiskelijan suoritusta, hidastaa ja vertailla kuvia rinnakkain. Näin voi verrata omaa suoritusta hyvään esimerkkiin ja malliin.

Neljäs tunti oli liikuntaa. Pääsin pelaamaan maahockeytä! Harjoiteltiin syöttöjä ja pääsin ja itse peliin mukaan. Kivaa! Viides tunti oli sitten taas netballia. Olin pelissä mukana 13-vuotiaiden kanssa. Tunti oli ryhmän viimeinen tunti aiheesta ja opettaja arvioi oppilaiden osaamista. Liikuntaa opetetaan 6-7 viikon ajan yhtä lajia, tunteja on kaksi viikossa, kummallakin tunnilla harjoitellaan eri lajia. Vuoden aikana tulee siten noin kymmenen lajia tutuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti