10.9.15

iTunesU-kurssiympäristö edistää yksilöllistä opettamista ja opiskelua


image1.PNG

Jaoimme ensimmäiset iPadit opiskelijoillemme keväällä 2013 ja jo syksystä 2013 lähtien opettajamme ottivat vaiheittain käyttöön iOS-laitteilla käytettävän iTunesU-kurssiympäristön. Ympäristöön voi laatia yksityisiä ja julkisia kursseja. Kursseille voi ladata mitä tahansa materiaalia tavallisista tekstitiedostoista valokuviin, videoihin ja verkkolinkkeihin. iTunesU korvasi meillä Moodlen, johon olimme jo ennen siitä luopumista todella kyllästyneitä. iTunesU:n etuja ovat helppokäyttöisyys, selkeys ja Moodleen verrattuna parempi visuaalisuus, johon kyllä edelleen toivomme parannuksia. iTunesU-kurssikansio yhdistettynä Showbie-palautuskansioon takaa sujuvan työprosessin opettajan ja opiskelijan välillä. Tänä syksynä iTunesU 3.0 -version uudet ominaisuudet kyllä asettavat Showbien tapeellisuuden harkittavaksi. Nyt opiskelija voi myös palauttaa työnsä suoraan kurssikansioon ilman erillistä palautussovellusta.

Opettajamme ovat tehneet iTunesU-kurssiympäristön kanssa hurjasti töitä. Lukion tuntijaon pakollisista kursseista yli puolet on jo laadittu iTunesU-kurssiympäristöön. Näistä 31 on tällä hetkellä julkisia kursseja, joita kuka tahansa opiskelija tai opettaja voi hyödyntää ajasta ja paikasta riippumatta. Julkisia kursseja tulee koko ajan lisää sitä mukaa, kun opettajat saavat niitä valmiiksi. Nyt julkisia kursseja on ÄI, RUB, UE, YH, FI, PS, FY ja LUMA -oppimäärissä. Olemme Suomen ensimmäinen ja tällä hetkellä myös ainoa lukio, jossa julkinen iTunesU-kurssiympäristö on tässä mittakaavassa käytössä!

Kun kurssit ovat koko ajan opiskelijan saavutettavilla, opiskelija voi halutessaan edetä omaan tahtiinsa: kerrata ja opiskella omassa rauhassa tai tehdä tehtäviä niin paljon ja nopeasti, kuin vain oma osaaminen ja aika mahdollistaa. Kurssien saavutettavuus helpottaa myös ainetutorien työtä. Heidän on helpompi ohjata muita opiskelijoita, jos kaikki materiaali on koko ajan saatavilla. Myös opettajan työtä iTunesU helpottaa, sillä luokkaan mennessä mukaan ei tarvitse ottaa iPadin lisäksi painavia materiaalikansioita. Monisteiden kopiointi on historiaa.  

Tänä syksynä olemme käyttäneet iTunesU-kurssiympäristöä myös hallinnollisten asiakirjojen jakamiseen. Lukuvuoden kaikki eri suunnitelmat, viikkopalaverien ja arviointikokousten esityslistat ja pöytäkirjat ym. on koottu yhdeksi kurssiksi. Näin mm. kokouspöytäkirjat ja hankepaperit ovat kaikkien käytettävissä koska tahansa. Tämä on ollut todella hyvä juttu, sillä enää ei tarvitse etsiä yksittäisiä lomakkeita eri kansioista tai omasta sähköpostista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti